torsdag den 23. januar 2014

Lækker ny gadget!

I julegave fik jeg af mine forældre et gavekort til Inspiration - og tanken var at de skulle bruges på en ny gryde fra Eva trio.
I bryllupsgave for 10 år siden fik vi en 4,8 L Multiline gryde og det er simpelthen den BEDSTE gryde jeg nogensinde har ejet. Ikke nok med at den er fuldstændig ligeså ren og pæn som den dag vi købte den, men den varmer op rigtig, rigtig hurtigt!!!

Vi valgte nummeret mindre på 3,6 L



men da gryden var på tilbud (!! - ja hvor heldig har man lov at være), ja så var der jo lidt penge til overs.... og for dem blev der købt denne her:

Lékué, omelet-maker til mikroovnen. 
Jeg havde godt set den i et reklameblad og tænkt at den kunne være sjov at prøve. Jeg har før lavet æg i mikro ovnen, når jeg var presset for tid om morgenen.

HOLD DA OP hvor blev jeg glædelig overrasket. For det første tog det ingen tid  - 3 min. (3,5 hvis man tæller tiden det tog at blande ingredienserne) og for det næste var den stadig lækker og saftig (og slet ikke tør, som jeg før havde oplevet når jeg lavede æg i mikro ovnen).

Nu overvejer jeg endda at købe én mere, så jeg kan have en på arbejde også. (jeg arbejder på en skadestue, så hurtig mad kan være rart, når der ikke altid er tid til at bikse noget lækker sammen), for det er da ret så let at have 2 æg + lidt grønt med på arb., og så smække dem 3 min. i mikro ovnen for efter at spise en lækker omelet. Mmmmm.

Så hermed mine varmeste anbefaling. Det er i hver fald en dejlig gadget til en nem morgenmad/frokost, når man spiser LC(HF).

Pennie :)

mandag den 20. januar 2014

Græske dunser og lækkert "grønt"

I aften har den stået på Græsk tema, hvilket egentlig skulle have været feta ost, hvidløg og tomat - men manden glemte at købe feta, så vi kom noget mozzarella ost i, i stedet, og det smagte altså lige så godt , hvis du spørger mig.... (shyy ikke sige det til grækerne!) ;)

Det smagte SYGT godt (som de kære unger kan sige det!), og der er heldigvis lavet en ordenlig portion, så der er hånd-dunser til hele ugen (Mmmmm med tzatziki - SLuRP!).


PenNnyLanes Græske Dunser:

1 kg hakket svinekød
2 æg
2 små løg (eller 1 stort) (Bonus datteren er ikke så glad for hakket løg, så vi river det)
3 fede hvidløg (vi ELSKER hvidløg)
100 g mozzarella skåret i mindre dele
1 lille håndfuld tørret persille
1 lille håndfuld tørret basilikum
salt og peber
Smør til stegning

How to:
 
Kom kødet i din kitchenaid/røreskål, og rør sammen med æggene. Hak/Riv løget og hvidløget og tilsæt. Derefter tilsætter du mozzarella'en og krydderurterne og blander godt. Lad farsen hvile mens du laver tilbehøret. 

Vi fik grillstegte (i ovnen) peberfrugt, rødløg og gulerødder, (det der lige var i køleskabet), godt med timian og olivenolie og så ellers 30 min. på 200 grader. 

Dertil en lille græsk salat med : tomat, rødløg, avokado og mozzarella - MUMS!


Frikadellerne steges  og spises med velbehag. 

Velbekomme!











Pennie :)

søndag den 19. januar 2014

LCHF Pølsehorn

Så er bonus-datteren kommer med på bølgen!! 
WooP-WooP! 
Så er hele husholdningen snart konverteret til LCHF - mangler lige bonus-sønikke, men han er vidst lidt for vild med sin Coca-Cola til at det kan lade sig gøre desværre.... men.... 

I never do!!

...man ved aldrig hvad fremtiden bringer :) 

Han smagte de her pølsehorn og var ret overrasket over hvor godt de smagte uden mel - så måske vi har en mere til LCHF-menigheden snart. Datteren havde set en opskrift på min fjæsbog (er medlem af en LCHF gruppe derinde) og Mums - de er lækre. Desværre kan jeg ikke huske hvem der har linket opskriften, men den er ikke selv-opfundet - så mange tak til vedkommende!!! 

PenNnyLanes "lånte" Pølsebrød

10-12 stk. (bagt af bonus-datteren)

6 æg
2,5 dl. fløde
40 g fedtreduceret mandelmel
40 g fedtreduceret sesammel
2 tsk bagepulver
2 tsk Sukrin gold
45 g Fiberhusk
½ tsk salt
Brunch pølser

How to:
Pisk alle de våde ingredienser sammen og tilsæt resten og rør det hele godt sammen. Lad det hele trække godt 10-15 min. 

Du trykker en håndfuld dej flad i din hånd (det hjælper at fugte hænderne - eller anvende en våd ske, ligesom når du laver frikadeller fx.) og skylle hænderne under koldt vand ind i mellem, når det bliver for klistret. 
(Det er ret klistret, så nej du har ikke gjort det forkert - bare vær varsom). 
Læg pølsen i midten og klem den bløde dej rundt om pølsen. 

Bages ved 200 grader i 15-20 min. til de er gyldne. 

Nyd med hj.lavet ketchup eller urte-mayo. 




MUMS siger jeg bare.
Det er ikke sidste gang bonus-datteren låner mit køkken! 


søndag den 12. januar 2014

Små pandekager med blåbærs-creme

Det nye år er godt begyndt og trods 29 overarbejdstimer i denne uge (ja du læste rigtigt!), har jeg stadig formået at lave lækker og mættende morgenmad HVER morgen (med lidt hjælp fra manden her i weekenden dog! - skønne mand!)


Min yndlings morgenmad denne uge har helt klart været disse:

Små mandel pandekager med blåbærs-creme


Ingredienser til 10 pandekager:

2 æg
1 dl fløde
½ dl vand
1 spsk HUSK
½ spsk Mandelmel
salt
vanilje pulver

Bær creme:
Frosne blåbær
Græsk yoghurt 10%
(sødemiddel hvis du føler behov)


Det hele blandet og stilles i 10 min. for at HUSK'en kan
samle væsken. 

Steges på pande i smør.
Nydes med velbehag og god samvittighed!

Det tager nærmest ingen tid at smække sammen og med 10 stk., så har man til flere dage
(eller flere personer). 

Velbekomme! 

torsdag den 2. januar 2014

2014 nytårsfortsæt

Jeg plejer som sådan ikke at lave decideret nytårsfortsæt, men mere prøve at finde en tankegang eller oplevelse jeg gerne vil føre videre/lave mere af i det næste år. I det forgange år er der sket lidt forskelligt der har efterladt store indtryk:


  • Jeg har set "The Secret" - skynd jer og gør det sammen. Den er utrolig inspirerende.
  • Jeg har fået hjemmearbejdsplads - dejligt nemt at kunne logge på hjemmefra!
  • Jeg har lagt min kost om fra LowCarb til LCHF, hvilket både har kunne mærkes på humøret og på sulten (og vægten)
  • Jeg har været til sindsyg mange koncerter!! (undskyld der ikke har været billeder) - da jeg i 2012 sagde til mig selv at 2013 var musikkens år! Så dejligt jeg tog tid og penge ud af budgettet til det. 
  • Min kære lillebror har boet hos os siden sidste jul. Dejligt med familie tæt på, men også svært til tider at vænne sig til en anden "voksen" i hjemmet. 
  • Jeg er beg. at blogge mere jævnligt og har startet min 2. blog: http://www.themagickbox.blogspot.dk/

2014 skal være året hvor jeg forsøger at være mere positiv. Pga. travlhed på jobbet (jeg arbejder på en skadestue), har jeg været en del frustreret og stresset den sidste tid. 
Derfor vil jeg i 2014 forsøge at:

Godt nytår!!!

Pennie :)

onsdag den 1. januar 2014

Godt Nytår & Jordbær tærte! (med sukker... shyyy)

Godt nytår allesammen!
Håber i er kommet godt ind i det nye år med uskadte øjne og hænder.

Vi fejrede nytår hos min dejlige veninde Trine og hendes 2 skønne døtre. Det startede med at det skulle være en stille middag for 5 og endte med at blive en vældig fest for 10, da lillebror og kæreste, MM's (musermand) kammerat samt bonus-unger gerne ville være med - skønt med skønt på!
Så der blev fejret til de lyse timer om morgenen - FANTASTISK!

Menuen i år bestod af:

Forret:
Tarteletter med kyllingfyld med asparges

Mums!

Hovedret:
Oksefilet med rosmarin og grov salt
Broccoli salat med rødløg, pinjekerner og hakkede mandler
Hasselbagte kartofler
Rødvins sovs

Før sovs... for ja jeg spiste sgu da sovs!
(mad er ikke mad uden sovs!)
Dessert:
Jordbær tærte

Det er så resterne af 2. tærte!
(10 mennesker om 2 tærter - lidt vildt! - men god var den)
Der var ellers købt ind til vilde drinks men vi endte alle sammen med at sidde med Gin & Tonic i glassene, sjovt nok, selv ungerne, der liiiige skulle smage hvad den der voksen-drink var for'en? 

Da de kære unger så tog i byen (efter at have tømt gin'en c-følig), kunne de voksne nyde lidt finere vare, og min kære veninde hev den ene skønne flaske Rom ud af skabet efter den anden. 
Egentlig har jeg altid før været ret glad for whiskey (altså i begrænset mængder hehe - rolig nu!), men en god årgangs-Rom har jeg faktisk aldrig smagt men HOLD DA OP! For dælen da det smager godt!!
Så manden kan have whiskey'en for sig selv nu - jeg hopper med på Rommen! 

Lidt flere billeder fra aftenen:

De smukke unge mennesker!
Skål i Cola :)

Der blev danset lystigt og skørterne luftet

Ja, selv vufferne var i fest-humør!

Og sikke nogle barme... jeg mener overarme ;)


Konfetti skal der til - værsgo!


Sidst men ikke mindst skål i en fantastisk ROM!
Og det gode er - ingen tømmermænd i dag!
Tror det er fordi jeg ikke har drukket mig fuld i farvestoffer, kulsyre og sukker!

Pennie :)