mandag den 30. juni 2014

Whole 4+5+6+7 - BUM!

Konceptet med at blogge hver dag under Whole30 er lidt svært, når man samtidig arbejder og skal bruge 100000000 timer i køkkenet.... ok det føles måske bare sådan...

Jeg bliver nødt til at sige.... hold da kæft hvor passer tidslinjen bare 100% på mig!
I dag er dag 7 og havde jeg fået lov, ville jeg have sovet dagen væk... for dælen hvor er jeg træt.
Jeg har allerede lagt et rumligt outfit klar til i morgen .... når nu alt det andet har holdt stik også!
Glæder mig til Tigerblood..... RaWR! Skal dog lige igennem de frygtede dag 10+11 først!
Ønsk mig held og lykke! Ej pjat! Det skal nok gå...!

Lidt mad fra i dag:

Æg, bacon, melon og ananas 

Svinekøds ruskumsnusk med bønnefritter og bacon

Hakkebøf med gulerødsstænger, asparges og blomkålsbernaise
Jeg synes, det bliver lettere og lettere at finde på maden, det er jo i princippet let nok:
- Kød, grøntsager, frugt/el. mere grønt... easy peasy...
....Men men men... jeg savner min kaffe med FLØDE...... ! Købte en liter mandelmælk, bare lige fordi det måske kunne gå an, men bvadr.. det er godt nok ikke lige mig.
Har dog fået en fornyet glæde ved te, og helt uden sødemiddel og fløde. Tror ikke jeg kommer til at drikke sødemiddel i min te igen faktisk - jeg har slet ikke savnet det!

Sidst på ugen skal vi til to fødselsdage.... fredag og lørdag. Det skal nok blive "sjovt" at få afprøvet de nye spisevaner.... familien synes sgu efterhånden jeg er blevet så sær, når det kommer til mad....

Nå sengetid - skal jo tidlig op og lave morgenmad! - but I love it! 

Pennie :)

torsdag den 26. juni 2014

Whole 30 Dag 3

Altså jeg nåede da også bare at sige - ingen hovedpine i går og BUM, så var den der! Har godt nok også overarbejdet en del, så der kan måske også være lidt spændinger der sidder og klemmer....
Havde dog godt nok den ondeste hovedpine, da jeg lagde mig sengen i går... heldigvis var den forsvundet her til morgen :)

Min søster kiggede forbi og det skulle jo fejres med noget lækkert, så vupti:

Æble-Græskar morgenmads-æggekage
Jeg er bare så vild med at jeg må spise (lidt) frugt igen - og denne har siddet og luret i baghovedet de sidste par uger - og ja, nu var anledningen til at prøve den af. Jeg har før bagt med græskar, men synes egentlig ikke det har været så lækkert. Måske det er manglen på sukkerstoffer, men denne smagte faktisk ret godt - dejligt med noget semi-sødt om morgenen og dejligt med lidt knas fra nødderne på toppen.

Morgenmaden:


1 stk. Æble-græskar morgenmadskage + lidt jordbær fra haven.... MUMS!
2 æg, scramble-style
3 stk. bacon og lidt agurk
1 kop skøn chai te og 1 glas mynte-vand.

Det mættede faktisk utroligt længe - jeg tænker det måske er fordi der er lidt flere proteiner, end i går.

Frokost:

Den stod på arbejde fra 9 - 17 i dag, så frokost skulle være noget nemt - og jeg havde rester fra i går aftes - PERFEKT! 1 avokado, 2 gulerødder og 2 store glad vand til. 

Aftensmad:

Flere rester - med rester på + Bønnefritter!


Jeg fyldte et fad med svinekødsresterne fra i tirsdags (peberfrugt-fyldet), tilsatte peberfrugt hakkede i mundrette bidder sammen med tomatbåde og toppede med resten af min "blomkåls-minusost-bechamel sauce" og satte i ovnen i ca. 30-40 min (samme tid som det tager at lave bønnefritterne). Og så var der serveret. Damn - det var lækkert. Selv manden var imponeret!
Helt sikkert ikke sidste gang jeg laver den sauce!
Bønnefritter er altid et hit herhjemme - og heldigvis var der rester til i morgen - jeg glæder mig allerede!

Jeg føler allerede at jeg har fået et lille energiboost, selvom røven var lidt tung i morges, men det skyldes nok at jeg kom lidt sent i seng pga. hovedpinen.... 
I dag har jeg været ekstra opmærksom på at få drukket nok - i hvert fald 2 liter vand, så håber jeg slipper for hovedpinen i aften. 

Den eneste ulempe umiddelbart ved denne spise-stil  - HOLD DA OP hvor spiser jeg mange grøntsager... og det er sgu lidt dyrt... især når man godt kan lide gode økologiske råvarer.... men så sparer man jo på alt slikket og sodavandet. Jeg er faktisk ret overrasket over at jeg ikke savner min sodavand mere... mine krydrede vand rammer lige plet, når jeg føler jeg mangler noget... men det bliver nok sværere når jeg skal i byen og spise.... og alle andre sidder og slurprer... 

Nå - den tid, den sorg!


Pennie :)

onsdag den 25. juni 2014

Whole30 - Dag 2

Havde det egentlig ret ok til morgen - men fik dælme lidt stress på, da jeg skulle lave frokost og stadig var ved at kokkere aftensmaden.... Det kræver godt nok en del forberedelse - men nok også fordi jeg ikke lige vælger de lette retter... det skal jo være lidt spændende.

I dag så menuen således ud:

Morgenmad: 


Smoothie, ligesom i går - dog med en håndfuld frosne hindbær og blåbær i stedet for bananen.
Den var dog knapt så køn i farven - lidt lilla/brun-muggenfarve.... men smagte dejligt!
2 stk. indbagte pølse-peberfrugter, Æg-muffin og en håndfuld kirsebær - MUMS!

SKØNT med frugt på menuen igen!
Dog varede det ikke længe før sulten meldte sig - og det har jeg jo ikke prøvet i lang tid nu på LCHF - lidt underligt men det gik.

I løbet af dagen har jeg drukket mange mange glas "krydret" vand - jeg har et par flasker vand stående på køl med lidt forskellige krydderurter tilsat - fx. ananans-salvie og æblemynte - SLURP!
Det hjælper med at der er lidt variation i smagen - og ikke bare helt alm. kedelig vand.


Frokost

Rester fra i går - 3 fyldte peberfrugter og agurke- og gulerødsstænger. 
Dejligt med rester!!


Aftensmad

Da den stod på Aftenvagt i Akutten i aften, skulle det være noget jeg bare lige kunne varme - og jeg havde længe gået og tænke over at man kunne lave en bechemel/blomkåls-agtig sauce uden ost.... med squash-spiraler - lidt pasta agtigt og alligevel ikke. 
Og ja - i dag hvor jeg havde hele 2,5 time til at eksperimentere var lige det perfekte tidspunkt..... 
ikke helt så gennemtænkt... men alligevel en stor succes!!!! 
(ja manden udtalte endda "Ih, hvor lækkert!".... det er store ord!)

PenNnyLanes Blomkåls-minusost-bechamel sauce

1 stor portion til flere dage

1 helt blomkålshoved - skåret ud i floretter
1 liter kyllinge bouillon (dog ikke lavet fra bunden - var der ikke tid til!)
8 fede hvidløg, presset (ja det er ikke noget du skal spise før du skal på date!)
50 g Ghee
Salt og peber

Blomkålen skæres ud i floretter og koges op i kyllinge bouillonen. Når det koger, skrue da ned og lad simre i 10-15 min., indtil de er møre. 
Imens smelt ghee på en pande og tilsæt det pressede hvidløg, og steg til det er blødt og aromatisk - sæt det til side til senere brug. 
Når blomkålsfloretterne er møre, hæld ikke al bouillonen fra. I stedet så tag blomkålsfloretterne fra og tilsæt ca. 350 ml (måske lidt mindre - prøv dig frem), det stegte hvidløgs-smør samt salt og peber og blend til en fast cremet konsistens. 

Det var jo som sagt til min aftenvagt, så det blev lige sent nok før jeg kom i tanke om at jeg skulle have et billed.... hehe

Squash spiraler med min "blomkåls-becharmel sauce"
med et saftigt kyllingebryst og gulerødder

Det er dejligt med rester - så skal jeg bare lige have fundet ud af hvad saucen skal bruge til i morgen... hmmmm..... hjernen er allerede sat i gang!

Humøret har været højt i dag - og umiddelbart synes jeg ikke jeg har lidt specielt meget af den hovedpine og træthed, som ellers plejer at dukke op på 2. dagen af Whole30. Måske det er fordi jeg i forvejen er vant til at spise forholdsvis sukkerfrit?! Har dog godt kunne mærke en dunken i baghovedet, men den har kunne holdes væk med masser af vand og en dejlig omgang massage af min kære mand!

Whole30 - 2 days down - Bring it on!!




tirsdag den 24. juni 2014

W30 - Dag 1

Dagen er gået over al forventning! Og hvor er det dog skønt igen at spise (lidt) frugt!!!!!

Morgenmad: 



2 stk. æg & skinke cupcakes
Avokado og jordbær salat
Grøn smoothie

Jeg var overraskende mæt længe men savnede altså min kaffe må jeg nok tilstå - det blev dog til en dejlig kop grøn te i stedet. Jeg har drukket så meget kaffe på det sidste, jeg helt havde glemt hvor dejligt det er med en kop te ind i mellem.... skønt!

Frokost:



2 stk. pølse fyldte peberfruger med bacon + lidt jordbær fra haven - MUMS!

Aftensmaden:


1 bagt peberfrugt med svinekødsblanding og ½ majskolbe (uden smør!!!! ARGH! - men det gik....)

Alt i alt er dagen gået super godt. Jeg har nok fået drukket dobbelt så meget vand som jeg plejer, blot fordi jeg har snuppet et glas hver gang jeg havde lyst til en kop kaffe.... :) 

Jeg ser frem til i morgen..... Så langt, så godt!

Pennie 

mandag den 23. juni 2014

Whole30 - Klar - Parat - START!!

I morgen er min første dag på Whole30. Der er et par stykker i Blogland, der allerede har været Whole30 dage igennem ....Frk. Sveske  og sukkersensitiv blandt andre - og jeg er simpelthen blevet så inspireret!! Efter nogle timers surfing og forberedelse i køkkenet - er jeg nu klar! Familien er orienteret og de næste 30 dage følger der mad fra Whole30.

Til dem der ikke ved hvad Whole30 er, går det ud på at spise rigtig mad, mad uden tilsat sukker, sødemiddel og ingen mejeriprodukter (!!) - uha den er jeg lidt spændt på - elsker sgu min ost...
I kan læse lidt mere om det her: Whole30

Der blev da også lige ryddet godt og grundigt ud i køleskabet - ja ja... jeg gør ikke noget halvt!
Altså man kunne jo ligeså godt gøre det helt rent først!


Nu er det fyldt med en masse lækre grøntsager og FRUGT!!!!!!
...og så er der også andre end mig der ikke spiser Whole30
- hvis i lige undrede jer over sødmælken etc.
Grunden til at jeg vælger at kaste mig ud i dette, er at jeg er kørt lidt træt i mit LCHF. Forstå mig ret, jeg elsker stadig at jeg har et snor-lige blodsukker, jeg sover bedre - men jeg savner lidt frugt og er nok faldet lidt i "erstatnings-fælden" med lige lovligt meget sukrin/agave/mørk chokolade - MUMS!

So here goes nothing (and everything....)

Pennie :)

fredag den 20. juni 2014

Fiskedeller med karry og en "varm" salat

Vi er desværre ikke særlige gode til at få spist fisk herhjemme - men prøver virkelig at gøre det bedre! Laks er vi alle vilde med herhjemme, men derudover kan det være lidt svært at få ungerne med på andet.... og ja, så er jeg bare ikke helt så fiske-kreativ...

I dag blev det dog til nogle lækre fiskefrikadeller med gul karrypasta og en lille agurke-chili-persille salat. Ret så lækkert faktisk, så måske jeg kan liste lidt mere fisk ind på menuen. Min KM var især glad for karry-mayo'en - så den kommer helt sikkert igen på menuen!

Fiskedeller med gul karry


20-25 stk. (alt efter hvor store du vil have dem)

800g fisk (laks/torsk el. lign.)
2 æg
1½ spsk Grøn HUSK
1 spsk revet ingefær
3 tsk. gul karrypasta (vi kan godt lide det HOT!)
salt og peber

*jeg tilsætter altid lidt lime-saft, det giver lidt friskhed

Bland det hele og lad stå og trække 5-10 min. 
Steg på en slip-let pande i lidt kokosolie. 
Bland lidt mayo med den gule karrypasta, alt efter hvor stærk du vil have den - og nyd til!

Server en dejlig frisk salat til - her med agurk, persille, rødløg og (HOT) chili!

Velbekomme! 



torsdag den 19. juni 2014

Pandekager med og uden hvedemel

Min kære mand har lidt svært ved det her % hvedemel, ISÆR når det gælder pandekager! 
Den bedste pandekage opskrift jeg har kommer herfra: 
 
Tro det eller lade vær' - min første kogebog!
Mickeys Amerika-pandekager!!!
Som i kan se er bogen godt brugt :



Øverst ser i hvedemels-versionen - lys og let og mums! men men men..... 
nederst ses mandel/kokos versionen, lidt mørkere i det men hold da op, sikke en smag. 
Let kokos med et hint af marcipan/mandel smag - SÅ LÆKKERT! 

I skal da ikke snydes, så her kommer opskriften:

PenNnyLanes pandekager m/uden hvedemel


Giver 6-8 stk.

2 dl hvedemel ELLER 2 dl blandet kokosfiber/fedtreduceret mandelmel
2 tsk. bagepulver
1/4 tsk salt
1 æg
2½ dl. sødmælk
1 spsk kokosolie i dejen og lidt til stegning. 

Alt blandet i en skål og steges på en pande - gerne slip-let. 

Lav pandekagerne små og tykke. 
Nyd med bacon/smør/kanel, friske jordbær fra haven eller bare som de er!

Velbekomme :)

tirsdag den 17. juni 2014

Madplan flashback

Jvf. mit billed fra sidste uge, så kommer madplanen fra sidste uge her. Jeg synes selv, at det går rigtig godt med madplanerne og tilsammen har vi faktisk sparet godt over 10.000 kr på madbudgettet over det sidste år - hvilket er ellers ikke så lidt!! Vi spiser flere rester og vi smider meget mindre mad ud om ugen.

Madplan Uge 24


Tirsdag: Grillede svinekoteletter m. salat

Onsdag: Rødspættefilet m. blomkålsrösti og bearnaise sauce

Torsdag: Salat m. kylling og karry-dressing

Fredag: Italienske kødboller i tomatsause fra madbanditten

Lørdag: Rester

Søndag: Grillet mørbrad m. salat


Billedet er fra tomatsaucen fra om fredagen - og ultimativt den bedste tomatsauce jeg har smagt til dato! Hvis i ikke allerede har lavet opskriften fra Janes 1. kogebog s. 130 bør i STRAKS kaste jer over den.

Jeg tror især de friske krydderurter gør en stor forskel og efter jeg har fået mine bede op, bruger jeg så mange som overhovedet muligt! Jeg overvejer allerede at udvide med et par palle-rammer mere :) Spørgsmålet er bare hvad de skal indeholde.... nogen idéer?

Nr. 1: Jordbær & Rabarber
Nr. 2: Krydderurter; purløg, ananas-salvie, æblemynte,
persille, basilikum og timian
Pennie :)

tirsdag den 10. juni 2014

Så blev der handlet!

Lige et hurtigt snapsnot af det der er handlet ind til ugen:

Kan i gætte menu'en i denne uge?? 
Pennie :)